CREACIÓ I INSTITUCIONS

Al novembre de 2009, aquesta llarga cooperació es va convertir en acords signats amb tres institucions xineses, donant així naixement a l’Oficina Comercial Xina-Espanyola

Les tres principals institucions representades són:

  • El Consell de Xina per la Promoció del Comerç Internacional (CCPIT), amb un pressupost anual de 10.000M USD, encarregat de grans projectes d’inversió i expansió.

  • China International Electronic Commerce Network (CIEEC), conjuntament amb el CCOIC, dispossant d’accés a la major Bases de Dades de la Xina que agrupa 4.000.000 d’empreses

  • L’Oficina d’Afers Exteriors de la Municipalitat de Qingdao i província de Shandong, essencial per a facilitar els processos administratius en els diferents burós.

En els següents anys s’han sumat altres Institucions:

  • La Federació d’Indústries i Comerços de la Xina (ACFIC), dependent del CPC (Partit Comunista Xinès), agrupa les principals empreses i personalitats del món econòmic per formar un cercle entre economia, inversió i política.

  • La Federació Mundial de Medicina Xina (WFCMS), dependent del Ministeri d’Afers Civils, és una associació acadèmica que promou la cooperació entre la medicina tradicional xinesa i institucions occidentals.

  • Zhongkong International Energy Investment, empresa enfocanda en inversions de recursos d’energies i minerals, integrant els recursos financers i industrials de Xina Continental, Hong Kong i Taiwan. Amb l’objectiu d’optimitzar els capitals i els beneficis de les empreses.